Bratislava – streda 22. máj

Milí občania a priatelia mesta Bratislava,

v sobotu 25. mája nás čakajú eurovoľby 2019. V rámci našej volebnej kampane chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu, a preto budeme variť národné jedlá krajín Európskej únie.

Skvelý šéfkuchár Marcel Ihnačák predvedie svoje kuchárske umenie a v Bratislave uvarí národné jedlo Cypru – grilovaný halloumi. Máme pre vás pripravený tiež zoznam receptov národných jedál všetkých krajín Európskej únie.

Vo večerných hodinách známy slovenský režisér Nikita Slovák vyspovedá našich troch top kandidátov na europoslancov. Zaujímavosti o sebe prezradí známy slovenský ekonóm Eugen Jurzyca, právnik a bojovník za spravodlivosť Alojz Baránik a podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska, záleží nám na dobre fungujúcej Európskej únii, a preto jasne pomenúvame, čo v EÚ nefunguje. Tvrdíme, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. SaS ako jediná strana predstavila súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Eurovoľby 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Cypru
14:00 – 18:00 | Námestie SNP | Bratislava

Slovák spovedá kandidátov – Talkshow s top 3 kandidátmi do europarlamentu
19:00 – 21:00 | DK Lúky | Vigľašská 1 | Bratislava

25. mája volím 25

Národné jedlo Cyprus - Grilovaný halloumi

Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný nálev. Povráva sa, že ho priniesli beduínske kmene z blízkeho východu ešte pred tureckou inváziou. Výhodou bolo, že vďaka nálevu syr halloumi nepotreboval špeciálne podmienky na konzervovanie a vydržal dlho. Výroba halloumi je tajomstvom, ktoré sa traduje v cyperských rodinách. Zaujímavosťou je, že halloumi môžu vyrábať iba ženy, lebo iba tie majú na to dostatočne jemné ruky

Čo potrebujeme

4 porcie | 600 g halloumi syra | 2 farebné papriky | 4 paradajky | 1 cuketa | za hrsť fazuľkových luskov | 3 strúčiky cesnaku | olivový olej | tymian | 1 citrón | soľ | čierne korenie

Ako na to

Všetku zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do misy ochutíme, polejeme olejom a posypeme tymianom. Premiešame a sprudka opečieme na rozohriatej panvici do zlatohneda. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou. Halloumi opečieme na grilovacej panvici s olivovým olejom z obidvoch strán do zlatista.

TIP majstra Ihnačáka

Syr halloumi je výborne podávať s rôznym po domácky vyrobeným pestom.

Bratislava - Eurovoľby 2019 | Eurokampaň SaS