Bratislava – utorok 21. máj

Milí občania a priatelia hlavného mesta Bratislava,

v sobotu 25. mája nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu 2019. V rámci volebnej kampane SaS chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu, a preto budeme variť národné jedlá členských krajín Európskej únie.

Známy šéfkuchár Marcel Ihnačák predvedie svoje kuchárske umenie a v Bratislave uvarí národné jedlo Spojeného kráľovstva – Chicken Tikka Masala. Rovnako sme pre vás pripravili zoznam receptov národných jedál všetkých krajín Európskej únie.

Vo večerných hodinách bude populárny slovenský režisér Nikita Slovák spovedať našich troch top kandidátov na europoslancov – známeho slovenského ekonóma Eugena Jurzycu, právnika a bojovníka za spravodlivosť Alojza Baránika a podpredsedníčku NRSR Luciu Ďuriš Nicholsonovú.

Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska, záleží nám na dobre fungujúcej EÚ, a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Hovoríme, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. Strana SaS ako jediná pripravila súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Voľby do europarlamentu 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Spojeného kráľovstva
14:00 – 18:00 | Park Andreja Hlinku | Bratislava

Slovák spovedá kandidátov – EuroShow s top 3 kandidátmi do Európskeho parlamentu
19:00 – 21:00 | DK Nivy | Súťažná 18 | Bratislava

25. mája volím 25

Národné jedlo Spojeného kráľovstva - Chicken Tikka Masala

5 porcií

Počas typickej Glasgowskej upršanej noci dostal šofér autobusu Ali Ahmed Aslam chuť na indické karí. Objednal si ho v reštaurácii, ale bolo príliš suché, tak ho čašníkovi vrátil. Čašník nevedel, čo má s jedlom robiť, aby malo viac šťavy, tak spravil prvé, čo mu napadlo - vylial do neho za tanier paradajkovej polievky, dokorenil a zobral späť Alimu, ktorý sa do jedla okamžite zamiloval.

Čo potrebujeme

3 strúčiky cesnaku | lyžica zázvoru | kurkuma | rôzne indické korenie | soľ | 500g kuracích pŕs | 3 PL číreného masla | cibuľa | 100g paradajkový pretlak | 300g paradajky z konzervy | čerstvý koriander | 100ml šľahačky | 250g ryže Basmati

Ako na to

Zmiešame nastrúhaný cesnak, zázvor a všetky koreniny. Vo väčšej miske vymiešame jogurt a polovičku koreniacej zmesi a pridáme nakrájané mäso. Necháme zakryté 4 hodiny v chladničke. Na čírenom masle opražíme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, chvíľu varíme. Do tejto zmesi pridáme marinované mäso, premiešame ho so zmesou a chvíľu povaríme. Pridáme zvyšok koreniacej zmesi, paradajky z konzervy a za občasného miešania varíme na miernom ohni cca 30minút. Na záver pridáme smotanu a nasekaný koriander. Servírujeme s ryžou.

TIP majstra Ihnačáka

Do ryže primiešajte čerstvý koriander, krásne ju prevonia.

Bratislava - Voľby do europarlamentu 2019 | Eurokampaň SaS