Dolný Kubín – piatok 12. apríl

Milí občania a priatelia Dolného Kubína,

v sobotu 25. mája nás čakajú ďalšie voľby, tentokrát voľby do Európskeho parlamentu 2019. V rámci našej volebnej kampane chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu, a preto budeme variť národné jedlá krajín Európskej únie.

Príďte ochutnať kuchárske umenie majstra Marcela Ihnačáka, ktorý v Dolnom Kubíne uvarí chutné národné jedlo Dánska – Frikadelky. Pripravili sme pre vás zoznam receptov národných jedál všetkých členských krajín Európskej únie.

Vo večerných hodinách bude známy slovenský režisér Nikita Slovák spovedať našich troch top kandidátov na europoslancov – známeho slovenského ekonóma Eugena Jurzycu, právnika a bojovníka za spravodlivosť Alojza Baránika a podpredsedníčku NR SR Luciu Ďuriš Nicholsonovú.

Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska. Nám v SaS záleží na dobre fungujúcej EÚ, a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Hovoríme, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. SaS ako jediná strana predstavila súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Voľby do Európskeho parlamentu 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Dánska
14:00 – 18:00 | Pred OD Jednota, Radlinského 27 | Dolný Kubín

Nikita Slovák spovedá kandidátov – Talkshow s top kandidátmi do europarlamentu
19:00 – 21:00 |Mestské kultúrne stredisko | Námestie slobody 3 |Dolný Kubín

25. mája volím 25


Národné jedlo Dánska – Frikadeller – Frikadelky

4-6 porcií

Dajú sa pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny – najtajnejší recept Dánskeho kráľovstva, ktorý je podľa legendy bezpečne uložený spolu s korunovačnými klenotmi hlboko v podzemí zámku Rosenborg. Ručne ho napísala Frøken Jensens Kogebog v roku 1901.

Čo potrebujeme na Frikadelky

600g mletého bravčového mäsa | 300g hovädzieho mäsa | 1 veľká cibuľa | 1 vajíčko | za hrsť strúhanky | 1 dcl minerálky | soľ | čierne korenie | pažítka | 1 kg zemiakov | olivový olej | 100 g masla

Ako na to

Mäso zmiešame s cibuľou, vajíčkom, strúhankou, minerálkou, osolíme a okoreníme. Vytvarujeme malé sploštené fašírky o veľkosti stredného vajíčka. Pražíme na horúcom oleji z oboch strán do zlatohneda. Pred dokončením pridáme do panvice trochu hladkej múky, opražíme a podlejeme horúcou vodou alebo vývarom, frikadelky sa podlejú a ľahko sa odlepia z panvice. Očistené nakrájané zemiaky uvaríme vo vode, nakrájame na štvrťky, ochutíme a opražíme na olivovom oleji s maslom do zlatista. Pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.

TIP majstra Ihnačáka

Počas tvarovania fašírok si oplachujte ruky studenou vodou, aby sa zmes nelepila.

Dolný Kubín a Eurokampaň SaS - Voľby do Európskeho parlamentu 2019