Lučenec – streda 10. apríl

Milí občania a priatelia Lučenca,

V sobotu 25. mája nás čakajú ďalšie voľby, tentokrát voľby do europarlamentu 2019. V rámci eurokampane strany SaS chceme ľuďom priblížiť EÚ a preto budeme variť národné jedlá krajín Európskej únie.

Príďte ochutnať kuchárske umenie šéfkuchára Marcela Ihnačáka, ktorý v Lučenci uvarí národnú špecialitu Rumunska – tzv. MIČI. Pripravili sme pre vás aj zoznam receptov národných jedál krajín Európskej únie.

Vo večerných hodinách podrobí známy režisér Nikita Slovák horúcej grilovačke našich troch top kandidátov na europoslancov, ktorými sú - Eugen Jurzyca, Alojz BaránikLucia Ďuriš Nicholsonová. Okrem mnohých zaujímavostí zo života našich kandidátov sa tiež dozviete, prečo je vo voľbách do europarlamentu 2019 strana SaS tá správna voľba alebo čo chcú liberáli v europarlamente presadzovať.

Členstvo Slovenska v EÚ je naším prvoradým záujmom. Strane Sloboda a Solidarita záleží na fungujúcej EÚ a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Hovoríme, že Európska únia je dobrý projekt, ktorý je ale potrebný reformovať. Sloboda a Solidarita, ako jediná politická strana predstavila súbor konkrétnych opatrení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

 

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík


Voľby do europarlamentu 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Rumunska
14:00 – 18:00 | Námestie republiky (pred OC Galéria) | Lučenec

Nikita Slovák spovedá kandidátov – Talkshow s top kandidátmi do europarlamentu
19:00 – 21:00 | Tančiareň a pivovar | Martina Rázusa 1320/87/11 | Lučenec

25. mája volím 25


Národné jedlo Rumunska – Mititei/Mici – MIČI (recept)

5 porcií

Pôvod miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso na grilovanie. Vynašiel sa a pomlel a zmiešal všetko možné mäso, čo našiel a narýchlo ho dochutil. Miči znamená „maličké“ a reštaurácia dodnes existuje.

Čo potrebujeme na rumunské miči

500 g mletého hovädzieho mäsa | 3 strúčiky cesnaku | 2 lyžičky sódy bikarbóny | soľ | čierne korenie | za hrsť oregana | 1 dcl vody

Ako na varenie

Všetko spolu premiešame, necháme 10 minút odstáť a tvarujeme dlhé fašírky, ktoré po dĺžke napichávame na špajdle. Na grile alebo rozpálenej panvici ich na troche oleja grilujeme zo všetkých strán

TIP majstra Ihnačáka

K miči sa hodí baklažánový hummus, ktorý pripravíte z upečeného baklažánu. Upečený baklažán zbavte šupky a rozmixujte s cesnakom a olivovým olejom. Dochuťte citrónom a korením podľa svojej chuti.

Lučenec, eurokampaň SaS - Voľby do europarlamentu 2019