Levice – utorok 9. apríl

Milí občania a priatelia Levíc,

V sobotu 25. mája nás čakajú ďalšie voľby, tentokrát voľby do Európskeho parlamentu 2019. V rámci eurokampane strany Sloboda a Solidarita chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu a preto budeme variť národné jedlá členských štátov EÚ.

Pozývame vás na ochutnávku kuchárskeho umenia šéfkuchára Marcela Ihnačáka. Marcel Ihnačák uvarí v Leviciach národné jedlo Portugalska - Sopa de Cação – po slovensky rybaciu polievku. Pripravili sme pre vás aj zoznam receptov národných jedál všetkých členských štátov EÚ.

Po dobrom jedle príde aj zábava. Vo večerných hodinách bude známy slovenský režisér Nikita Slovák spovedať našich troch top kandidátov na europoslancov. Dozviete sa, či líder kandidátky, významný slovenský ekonóm a spoluautor Manifestu slovenského eurorealizmu Eugen Jurzyca sedí na peniazoch aj doma. Na čo naša dvojka, dlhoročný právnik a tímlíder SaS pre spravodlivosť Alojz Baránik minul 200 tisíc. A či naša podpredsedníčka NR SR a tímlíderka SaS pre sociálnu oblasť Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá uzatvára trojicu TOP kandidátov, chce ísť do Bruselu na bicykli. Ale hlavne sa dozviete, prečo vo voľbách do Európskeho parlamentu 2019 voliť stranu SaS.

Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska. Strane SaS záleží na dobre fungujúcej Európskej únii a preto jasne pomenúvame, čo v nej nefunguje. Hovoríme, že EÚ je dobrý projekt, ktorý je ale potrebný reformovať. Strana SaS, ako jediná predstavila súbor konkrétnych opatrení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

 

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Voľby do Európskeho parlamentu 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Portugalska
14:00 – 18:00 | ulica Ľudovíta Štúra | Levice

Nikita Slovák spovedá kandidátov – Talkshow s top kandidátmi do Európskeho parlamentu
19:00 – 21:00 | Hotel Astrum Laus | P. O. Hviezdoslava 5859/2A | Levice

25. mája volím 25

Recept na národné jedlo Portugalska – Sopa de Cação – Rybacia polievka

4-6 porcií

Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia zvaného „Estado Novo“. Traduje sa príbeh, že traja ľudia sa museli vedieť najesť z jednej sardinky. Gastronómia z Alentejo bola preto jednoduchá a veľmi lokálna a špecifi cká. opa de Cacao sa preslávila až tak, že sa stala národným jedlom celej krajiny.

Čo potrebujeme na portugalskú rybaciu polievku

500g čerstvej ryby | olivový olej | 1 lyžička mletej papriky | 4 strúčiky cesnaku | čerstvý koriander | čierne korenie | 3 bobkové listy | 1 cibuľa | soľ | chlieb

Ako na to

Rybu nakrájame na menšie kúsky, v miske zmiešame s olejom, cesnakom, paprikou, koriandrom, bobkovým listom, soľou a korením. Marinujeme 30 minút. Nasekanú cibuľu orestujeme na panvici na oleji dozlatista, pridáme namarinovanú rybu, opečieme zo všetkých strán za občasného miešania. Zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme cca 20 minút. Na záver posypeme čerstvým koriandrom a podávame s opečeným bielym chlebom.

TIP majstra Ihnačáka

Podľa sezóny môžete pridať napríklad cukinu alebo fenikel. A k základu polievky pridajte biele víno, bude chutiť oveľa lepšie.

Levice Eurokampaň SaS 2019 - Eurovoľby