Liptovský Mikuláš – štvrtok 25. apríl

Milí občania a priatelia Liptovského Mikuláša,

v sobotu 25. mája nás čakajú eurovoľby 2019. V rámci našej volebnej kampane chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu, a preto budeme variť národné jedlá všetkých krajín EÚ.

Príďte ochutnať kuchárske umenie majstra šéfkuchára Marcela Ihnačáka, ktorý v Liptovskom Mikuláši uvarí národné jedlo Francúzska – Boeuf à la bourguignonne. Pripravili sme pre vás tiež zoznam receptov národných jedál všetkých krajín Európskej únie.

Vo večerných hodinách bude obľúbený slovenský režisér Nikita Slovák spovedať našich troch top kandidátov na poslancov Európskeho parlamentu – známeho slovenského ekonóma Eugena Jurzycu, právnika a bojovníka za spravodlivosť Alojza Baránika a podpredsedníčku NR SR Luciu Ďuriš Nicholsonovú.

Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska, záleží nám na dobre fungujúcej EÚ, a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Tvrdíme, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. SaS ako jediná strana predstavila súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Eurovoľby 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Francúzska
14:00 – 18:00 | Námestie mieru | Liptovský Mikuláš

Nikita Slovák spovedá kandidátov – Talkshow s top kandidátmi do Európskeho parlamentu
19:00 – 21:00 | Route 66 | Garbiarska 627 | Liptovský Mikuláš

25. mája volím 25

Národné jedlo Francúzska – Bœuf à la bourguignonne – Pomaly varené mäso na víne

5 porcií

Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy. Práve tu chovali špeciálny druh dobytka menom Charelais. Mäsko z týchto zvierat bolo mäkké a ideálne na dusenie, víno bolo silné a vhodné na podlievanie. A tak sa slávny šéfkuchár Auguste Escoffi er rozhodol spojiť tieto dve fajnové veci a vynašiel Bœuf à la bourguignonne.

Čo potrebujeme

500g hovädzieho mäsa | 2 litre vývaru | čerstvé bylinky | „divoké“ koreniny | pohár burgundského vína | za hrsť hríbov | 1 cibuľa | 2 mrkvy nakrájané na kúsky | 2 nakrájané zelerové stonky | 3 stredné zemiaky | olej | soľ

Ako na to

V hrnci na oleji prudko opečieme mäso, pridáme nakrájanú cibuľu a zeleninu, dochutíme soľou, koreninami a bylinkami a ďalej restujeme, kým zelenina trochu nezmäkne. Pridáme huby, víno a vývar a necháme variť, až kým nie je všetko akurát

TIP majstra Ihnačáka

Štvrtinu zemiakov dajte variť spolu s mäsom, aby šťava jemne zhustla. Počas varenia nezabudnite občas premiešať.

Liptovský Mikuláš - Eurokampaň SaS 2019