Martin – štvrtok 2. máj

Milí občania a priatelia Martina,

v sobotu 25. mája nás čakajú ďalšie voľby, tentokrát voľby do Európskeho parlamentu 2019. V rámci našej volebnej kampane chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu, a preto budeme variť národné jedlá členských krajín EÚ.

Príďte ochutnať kuchárske umenie majstra Marcela Ihnačáka, ktorý v Martine uvarí národné jedlo Slovenska – Bryndzové halušky. Pripravili sme pre vás tiež zoznam receptov národných jedál všetkých krajín EÚ.

Vo večerných hodinách bude obľúbený slovenský režisér Nikita Slovák spovedať našich troch top kandidátov na poslancov Európskeho parlamentu – známeho slovenského ekonóma a tímlídra SaS pre verejné financie Eugena Jurzycu, právnika a bojovníka za spravodlivosť a tímlídra SaS pre spravodlivosť Alojza Baránika a podpredsedníčku NR SR a tímlíderku SaS pre sociálne vylúčené spoločenstvá Luciu Ďuriš Nicholsonovú.

Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska, záleží nám na dobre fungujúcej EÚ, a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Hovoríme, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. Strana Sloboda a Solidarita ako jediná predstavila súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Voľby do Európskeho parlamentu 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Slovenska
14:00 – 18:00 | Divadelné námestie | Martin

Slovák spovedá kandidátov – Talkshow s top 3 kandidátmi do europarlamentu
19:00 – 21:00 | Kaviareň Čáry Máry | Námestie S. H. Vajanského 3 | Martin

25. mája volím 25

Národné jedlo Slovenska – Bryndzové halušky

Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť našim tradičným národným jedlom. V časoch, keď na slovenské územie prichádzala bryndza, sme tu ešte nemali zemiaky. A keď konečne prišli, ovčiarstvo už dávno upadalo. Sú jedinečné, pretože nikde inde na svete sa nepripravujú tak ako u nás, ale za typické slovenské jedlo väčšina ľudí označuje vyprážaný syr. My sa však pomýliť nedáme, halušky milujeme a máme na ne špeciálny „eurorecept“:

Čo potrebujeme

500g surových nastrúhaných zemiakov | 200g múky | 1 vajíčko | 2 kocky bryndze | 500ml kyslej smotany | 200g údenej slaniny | pažítka

Ako na to

Zmiešame zemiaky s múkou a vajíčkom, spracujeme cesto a pretláčame cez haluškovač malé halušky do pripravenej vriacej osolenej vody. Varíme, kým nevyplávajú na povrch, potom precedíme a opláchneme. Preložíme do misky, pridáme bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou a zľahka premiešame. Servírujeme s opečenou slaninou a nasekanou pažítkou.

TIP majstra Ihnačáka

Dajte si záležať pri kúpe slaniny. Jej kvalitu na haluškách oceníte.

Martin - Eurokampaň SaS | Voľby do Európskeho parlamentu 2019