Michalovce – štvrtok 11. apríl

Milí občania a priatelia Michaloviec,

V sobotu 25. mája nás čakajú ďalšie voľby, tentokrát voľby do Európskeho parlamentu 2019. V rámci eurokampane strany Sloboda a Solidarita chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu a preto budeme variť národné jedlá krajín EÚ.

Príďte ochutnať kuchárske umenie šéfkuchára Marcela Ihnačák. Marcel Ihnačák spolu s europoslancom Richardom Sulíkom uvaria v Lučenci národnú špecialitu Rumunska – tzv. MIČI. Pripravili sme pre vás aj zoznam receptov národných jedál krajín EÚ.

Vo večerných hodinách obľúbený slovenský režisér Nikita Slovák vyspovedá vo svojej EuroShow našich TOP 3 kanditátov na europoslancov, ktorými sú - líder eurokandidátky strany SaS Eugen Jurzyca, tímlíder SaS pre spravodlivosť Alojz Baránik a podpredsedníčka parlamentu NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová. Okrem mnohých zaujímavostí zo života našich kandidátov na europoslancov sa tiež dozviete, prečo je vo voľbách do Európskeho parlamentu 2019 strana SaS tá správna voľba alebo čo chcú liberáli v Európskom parlamente presadzovať.

Členstvo Slovenska v Európskej únii je naším prvoradým záujmom. Strane SaS záleží na fungujúcej EÚ a preto jasne pomenúvame, čo v EÚ nefunguje. Hovoríme, že Európska únia je dobrý projekt, ktorý je ale potrebný reformovať. Strana SaS, ako jediná politická strana na Slovensku predstavila súbor opatrení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

 

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Voľby do Európskeho parlamentu 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Španielska
14:00 – 18:00 | Námestie osloboditeľov (pri fontáne) | Michalovce

Nikita Slovák spovedá kandidátov – Talkshow s top kandidátmi do Európskeho parlamentu
19:00 – 21:00 | ZOS (Zemplínske osvetové stredisko) | Gorkého 2955/1 | Michalovce

25. mája volím 25

Recept na národné jedlo Španielska – Paellan Valenciana – Paella s kuracím mäsom

5 porcií

Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si rýchlo zvykli na jedlo, do ktorého vždy primiešali ryžu - základ paelly. Historici dodnes paellu nazývajú jedlom, ktoré symbolizuje dedičstvo dvoch dôležitých kultúr - rímskej, ktorá priniesla hrnce a arabskej, ktorá do nich dala jedlo.

Čo potrebujeme na španielsku paellu

200 g ryže na paellu | 2 litre vývaru | 150 g španielska klobása | 150 g kuracích pŕs | 1 cibuľa | 3 strúčiky cesnaku | olivový olej | 2 čerstvé papriky | šafran | 100 g fazuľkových luskov | 100 g cherry paradajok | za hrsť petržlenovej vňate | soľ | čierne korenie | citrón

Ako pripraviť paellu s kuracím mäsom

Na rozpálenom oleji opražíme nasekanú cibuľu, cesnak a klobásu na kolieska. Potom pridáme nakrájané mäso, ryžu, šafran, ochutíme a premiešame, podlejeme vínom, premiešame a chvíľu povaríme. Za občasného miešania prilievame horúci vývar a varíme, kým ryža nezmäkne (cca 25minút). V polovici varenia postupne pridávame zeleninu od tej najtvrdšej. Na záver paellu ochutíme citrónovou šťavou a nasekanou vňaťkou.

TIP majstra Ihnačáka

Do paelly sa výborne hodia aj čerstvé huby alebo mladá sezónna zelenina ako cukety či patizóny.

Michalovce a Eurokampaň SaS - Voľby do Európskeho parlamentu 2019