Nové Mesto nad Váhom – štvrtok 4. apríl

Dobrý deň občania Nového Mesta nad Váhom,

V sobotu 25. mája nás čakajú eurovoľby 2019. Tentokrát si ale budeme voliť nových poslancov do Európskeho parlamentu. V rámci našej eurovolebnej kampane chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu a preto budeme variť národné jedlá krajín EÚ.

Príďte ochutnať kuchárske umenie šéfkuchára Marcela Ihnačáka. Marcel Ihnačák uvarí v Novom Meste nad Váhom vynikajúce národné jedlo Lotyšska – Griki – Pohánka s klobáskou. Pripravili sme pre vás aj zoznam receptov národných jedál všetkých krajín EÚ.

To najdôležitejšie máme ale pre vás pripravené na večernú hodinu. Známy režisér Nikita Slovák vyspovedá našich troch top kandidátov na europoslancov – lídra kandidátky a významného slovenského ekonóma Eugena Jurzycu, právnika a bojovníka za spravodlivosť Alojza Baránika a podpredsedníčku NRSR Luciu Ďuriš Nicholsonovú.

Členstvo v EÚ je kľúčovým záujmom Slovenska, záleží nám na dobre fungujúcej EÚ a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Hovoríme, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. Ako jediná strana predstavila SaS súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

 

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Eurovoľby 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Lotyšska
14:00 – 18:00 | Námestie Slobody | Nové Mesto nad Váhom

Nikita Slovák spovedá kandidátov – Talkshow s top kandidátmi do europarlamentu
19:00 – 21:00 | Mestské kultúrne stredisko | Hviezdoslavova 4 | Nové Mesto nad Váhom

25. mája volím 25

Národné jedlo Lotyšska – Griki – Pohánka s klobáskou (recept)

2 porcie

Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho národného jedla. Tento lotyšský recept sa používa dodnes, ale už nie preto, lebo je lacný, jednoduchý a rýchly, ale preto, lebo sa zistilo, že pohánka je vlastne veľmi zdravá. Je to najlepší zdroj kvalitných, ľahko stráviteľných bielkovín, pomáha pri cukrovke a trávení. Keďže pohánka nie je zrno, neobsahuje žiadny lepok. Lotyši si však za ňu vyslúžili aj vtipy – okrem národného jedla sa totiž používa už len ako výplň do vankúšov.

Čo potrebujeme

1 šálka pohánky | 1 nožička klobásy | 1 veľká mrkva | soľ | korenie | 2 strúčiky cesnaku | 3 jarné cibuľky | vývar

Ako na to

Pohánku uvaríme vo vývare (cca 15minút). Klobásku opečieme na panvici spolu s mrkvou domäkka a trochu neskôr pridáme maslo a nasekaný cesnak. Zmiešame so scedenou pohánkou, osolíme a okoreníme.

TIP majstra Ihnačáka

Hotové jedlo posypte čerstvou jarnou cibuľkou a pokvapkajte olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Nové Mesto nad Váhom, volebná kampaň SaS - Eurovoľby 2019