Pezinok – utorok 14. máj

Milí občania a priatelia mesta Pezinok,

v sobotu 25. mája nás čakajú ďalšie voľby do Európskeho parlamentu. V rámci našej volebnej kampane chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu, a preto budeme variť národné jedlá členských krajín Európskej únie.

Šéfkuchár Marcel Ihnačák, vám v Malackách uvarí národné jedlo Rakúska – Wiener schnitzel. Rovnako sme pre vás pripravili zoznam receptov národných jedál všetkých krajín Európskej únie.

Vo večerných hodinách bude známy slovenský režisér Nikita Slovák spovedať našich troch top kandidátov na europoslancov. Viaceré zaujímavosti o sebe prezradia známy slovensky ekonóm Eugen Jurzyca, právnik a bojovník za spravodlivosť Alojz Baránik a podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska, záleží nám na dobre fungujúcej EÚ, a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Hovoríme, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. SaS ako jediná strana predstavila súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Voľby do Európskeho parlamentu 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Rakúska
14:00 – 18:00 | Radničné námestie | Pezinok

Nikita Slovák spovedá kandidátov – Talkshow s top 3 kandidátmi do Európskeho parlamentu
19:00 – 21:00 | Dom kultúry | Holubyho 42 | Pezinok

25. mája volím 25

Národné jedlo Rakúska – Wiener schnitzel – Viedenský rezeň

5 porcií

Pojem Wienner Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa to už nie je schnitzel, ale obyčajný rezeň. Rakúski a talianski experti na kulinárstvo sa nevedia dohodnúť na pôvode tohto jedla, isté však je, že prvýkrát bol servírovaný na bankete v katedrále sv. Ambriglia v Miláne v roku 1134. Aby bol schnitzel schnitzlom, mal by byť podávaný vo Viedni, a čašník má byť oblečený vo fraku. Rakúšania majú totiž štýl.

Čo potrebujeme

600g teľacieho karé | hladká múka | 3 vajcia | strúhanka | soľ | korenie | olej na vyprážanie Na šalát: 700g zemiakov | petržlenová vňať | 2 cibule | 250g zaváraných uhoriek | 4PL olivového oleja | 2PL vínneho octu

Ako na to

Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale. Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán do zlata. Podávame so zemiakovým šalátom: Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Ošúpeme, nakrájame na kúsky. Cibuľu a uhorky nakrájame na menšie kúsky, pridáme olivový olej, vínny ocot, soľ a korenie. Premiešame a pridáme nakrájané zemiaky a nasekanú petržlenovú vňať. Zľahka premiešame a necháme odstáť

TIP majstra Ihnačáka

Do strúhanky na obaľovanie pridajte nadrobno nakrájanú pažítku alebo sezamové semiačka, rezeň bude chutiť zaujímavejšie.

Pezinok - Voľby do Európskeho parlamentu 2019 | Eurokampaň SaS