Prešov – piatok 26. apríl

Milí občania a priatelia Prešova,

v sobotu 25. mája nás čakajú eurovoľby 2019. V rámci našej eurovolebnej kampane chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu, a preto budeme variť národné jedlá krajín Európskej únie.

Príďte ochutnať kuchárske umenie šéfkuchára Marcela Ihnačáka, ktorý v Prešove uvarí národné jedlo Bulharska – Pilaf. Máme pre vás tiež zoznam receptov národných jedál všetkých krajín Európskej únie.

Vo večerných hodinách bude populárny slovenský režisér Nikita Slovák spovedať našich troch top kandidátov na europoslancov – známeho slovenského ekonóma Eugena Jurzycu, právnika a bojovníka za spravodlivosť Alojza Baránika a podpredsedníčku NR SR Luciu Ďuriš Nicholsonovú.

Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska, záleží nám na dobre fungujúcej Európskej únii, a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Hovoríme, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. Sloboda a Solidarita ako jediná strana predstavila súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Eurovoľby 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Bulharska
14:00 – 18:00 | Hlavná 51 (pred Šarišskou galériou) | Prešov

Nikita Slovák spovedá kandidátov – EuroShow s top kandidátmi do europarlamentu
19:00 – 21:00 | Hotel Dukla | Námestie legionárov 2 | Prešov

25. mája volím 25

Národné jedlo Bulharska – Pilaf

5 porcií

Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením slov „Pula“ (zmes mäsa a ryže) a “Pulāka” (v sanskrite znamená hrudku uvarenej ryže).

Čo potrebujeme

2PL masla | olivový olej | 2 šalotky | soľ | čierne korenie | 300g ryže Basmati | 700ml vývaru | 2bobkový list | rozmarín | za hrsť hrozienok | za hrsť vlašských orechov | za hrsť petržlenovej vňate

Ako na to

Na masle a oleji pomaly upražíme nadrobno nakrájanú šalotku, osolíme a okoreníme. Keď šalotka zmäkne, pridáme ryžu a premiešame. Ďalej pridáme hrozienka a orechy, zalejeme horúcim vývarom, pridáme bobkový list a rozmarín. V rozohriatej rúre dusíme, kým vývar vsiakne a ryža zmäkne (cca 15minút) .Vypneme a necháme 5 minút odstáť. Rozmarín a bobkový list vyberieme a ryžu prevzdušníme vidličkou. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňaťku

TIP majstra Ihnačáka

Pilaf môžeme obohatiť mäsom z hydiny, napr. kuracím, morčacím alebo kačacím. Mäso môže byť upečené zvlášť a primiešané do jedla.

Prešov - Eurokampaň SaS | Voľby do Európskeho parlamentu 2019