Prievidza – streda 24. apríl

Milí občania a priatelia Prievidze,

v sobotu 25. mája nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu 2019. V rámci našej volebnej kampane chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu, a preto budeme variť národné jedlá členských krajín Európskej únie.

Príďte ochutnať kuchárske umenie šéfkuchára Marcela Ihnačáka. Marcel Ihnačák s poslancom Európskeho parlamentu Richardom Sulíkom uvaria v Prievidzi národné jedlo Slovinska – Šelinku. Ako darček pre vás máme tiež zoznam receptov národných jedál všetkých krajín Európskej únie.

Vo večerných hodinách populárny slovenský režisér Nikita Slovák vyspovedá našich troch top kandidátov na europoslancov, ktorými sú - Eugen Jurzyca, Alojz Baránik a Lucia Ďuriš Nicholsonová. Okrem zaujímavostí zo života našich kandidátov sa dozviete, prečo je vo voľbách do Európskeho parlamentu 2019 Sloboda a Solidarita správna voľba alebo čo chcú liberáli v europarlamente presadzovať.

Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska, záleží nám na dobre fungujúcej EÚ, a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Sme presvedčení, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. Sloboda a Solidarita ako jediná strana predstavila súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Voľby do Európskeho parlamentu 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Slovinska
14:00 – 18:00 | Námestie slobody | Prievidza

Nikita Slovák spovedá kandidátov – EuroShow s top kandidátmi do europarlamentu
19:00 – 21:00 | Hotel Preuge | A. Hlinku 8 | Prievidza

25. mája volím 25

Národné jedlo Slovinska – Šelinka

4-6 porcií

Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa najmä manželom na večeru, keď sa vrátili z práce ale teraz už je takmer zabudnutá.

Čo potrebujeme

4 stonky zeleru | 1 veľká mrkva | 4 zemiaky | 1 cibuľa | 3 lyžice oleja | 350g údeného mäsa alebo kolena | soľ | čierne korenie | nové korenie | bobkový list

Ako na to

Nasekanú cibuľu orestujeme na oleji do zlatista. Potom pridáme nakrájaný zeler, mrkvu, okoreníme a chvíľu podusíme. Pridáme mäso a zalejeme horúcou vodou. Varíme cca 40 minút. Po 20 minútach pridáme očistené a nakrájané zemiaky

TIP majstra Ihnačáka

Do tejto klasickej polievky si ja pridávam nasekané chilli papričky a čerstvú majoránku... skúste to.

Prievidza - Eurokampaň SaS | Voľby do Európskeho parlamentu 2019