Trnava – utorok 30. apríl

Milí občania a priatelia Trnavy,

v sobotu 25. mája nás čakajú ďalšie voľby, tentokrát voľby do europarlamentu 2019. V rámci našej volebnej kampane chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu, a preto budeme variť národné jedlá krajín Európskej únie.

Príďte ochutnať kuchárske umenie šéfkuchára Marcela Ihnačáka, ktorý v Trnave pripraví národné jedlo Luxemburska – Bouneschlupp. Pripravili sme pre vás tiež zoznam receptov národných jedál všetkých krajín EÚ.

Vo večerných hodinách bude známy slovenský režisér Nikita Slovák spovedať našich troch top kandidátov na europoslancov – známeho slovenského ekonóma Eugena Jurzycu, právnika a bojovníka za spravodlivosť Alojza Baránika a podpredsedníčku NR SR Luciu Ďuriš Nicholsonovú.

Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska, záleží nám na dobre fungujúcej EÚ, a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Hovoríme, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. Strana SaS ako jediná predstavila súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.

Tešíme sa na vás

Europoslanec Richard Sulík - Eurovoľby 2019
.....Richard Sulík

Voľby do europarlamentu 2019 - Volebná kampaň SaS

Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Luxemburska
14:00 – 18:00 | Trojičné námestie | Trnava

Nikita Slovák spovedá kandidátov – EuroShow s top kandidátmi do europarlamentu
19:00 – 21:00 | Synagogue | Haulíkova 3 | Trnava

25. mája volím 25

Národné jedlo Luxemburska – Bouneschlupp –Polievka so zelenými fazuľkami

Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a Nemecka, moderné recepty dokonca nesú znaky talianskej a portugalskej kuchyne. Zvláštnosťou v Luxemburgsku je, že jedia obrovské, naozaj obrovské porcie jedla.

Čo potrebujeme

4 PL masla | 1 cibuľa | 1 pór | 2 strúčiky cesnaku | 400g zeleru | 1,5 litra vývaru | 500g zemiakov | 500g očistenej zelenej fazuľky | 150g klobásky | kyslá smotana | 150g slaniny

Ako na to

Všetku zeleninu nakrájame nadrobno. Vo veľkej panvici do sklovita upražíme cibuľu, pór a cesnak na 2 PL masla. Primiešame zeler a minútku varíme, okoreníme, dosolíme. Zakryté necháme zovrieť a ešte 10 minút variť. Primiešame zemiaky a varíme ďalších 10min, potom pridáme zelené fazuľky a varíme do mäkka. Na inej panvici opečieme klobásu a slaninu, ktorou polievku posypeme.

TIP majstra Ihnačáka

Na vrch polievky dajte za lyžicu kyslej smotany, bude ešte jemnejšia.

Trnava - Eurokampaň SaS | Voľby do europarlamentu 2019