Žilina – piatok 10. máj
Milí občania a priatelia mesta Žilina,
v sobotu 25. mája nás čakajú eurovoľby 2019. V rámci volebnej kampane SaS chceme ľuďom priblížiť Európsku úniu, a preto budeme variť národné jedlá krajín EÚ.
Svoje kuchárske umenie predvedie majster Marcel Ihnačák, ktorý v Žiline upečie národné jedlo Belgicka - Vafle. Pripravili sme pre vás tiež zoznam receptov národných jedál všetkých členských krajín Európskej únie.
Vo večerných hodinách bude známy slovenský režisér Nikita Slovák spovedať našich troch top kandidátov na europoslancov. Do horúceho kresla sa posadí známy slovenský ekonóm Eugen Jurzyca, právnik a bojovník za spravodlivosť Alojz Baránik a podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová.
Členstvo v Európskej únii je kľúčovým záujmom Slovenska, záleží nám na dobre fungujúcej EÚ, a preto jasne pomenúvame, čo v Európskej únii nefunguje. Hovoríme, že Európska únia je skvelý projekt, ale potrebuje reformovať. Strana SaS ako jediná predstavila súbor konkrétnych riešení s názvom Manifest slovenského eurorealizmu. Lebo zdravý rozum je najlepší recept.
Tešíme sa na vás
.....Richard Sulík

Eurovoľby 2019 - Volebná kampaň SaS
Ako chutí EÚ – varenie a ochutnávka národného jedla Belgicka
14:00 – 18:00 | Hlinkovo námestie | Žilina
Nikita Slovák spovedá kandidátov – EuroShow s top 3 kandidátmi do europarlamentu
19:00 – 21:00 | Hotel Slovakia | Antona Bernoláka 2A | Žilina
25. mája volím 25
Národné jedlo Belgicka – Waffle – Vafle
Belgické waffle sú jediným národným jedlom, ktoré je populárnejšie v inej krajine, než vo svojej pôvodnej – v USA. Prvý wafflovač vyvinuli v roku 1800, ako inak, v New Yorku, a o 20 rokov neskôr firma menom Eggo uviedla na trh mašinku, ktorá dokázala upiecť wafflí na tisíce. Známy belgický recept uzrel svetlo sveta v roku 1960 a presne ten je súčasťou nášho euroreceptára:
Čo potrebujeme
1 liter mlieka | 5 vajec | 250 ml roztopeného vychladeného masla | 750 g hladkej múky | vanilkový cukor podľa chuti | 3 balíčky prášku do pečiva
Ako na to
Zmiešame vajíčka s mliekom, po lyžiciach pridávame múku s práškom do pečiva, vanilkový cukor a nakoniec maslo. Cesto vlejte do nádoby s dávkovačom a primerané množstvo nalejte na rozpálený vafl ovač. Pečte cca 3 minúty.
TIP Riša Sulíka
Ak bielky vyšľaháte zvlášť a vmiešate ich do hotového cesta, waffle budú vzdušnejšie.
